Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt gevormd door de algemene directeur, mevrouw drs. L. van Lamoen-Garmers, de financiële directeur, de heer B. Martina en de HR directeur, mevrouw drs. R.Pierre.

Mevr. L. van Lamoen-Garmers

Algemeen directeur

Onderwijs was vroeger dagelijkse kost bij ons thuis. Ieder gesprek tussen mijn moeder en haar zusters begon en eindigde over het reilen en zeilen op school. Dat krijg je als 3 zusters voor hetzelfde beroep kiezen en voor hetzelfde schoolbestuur gaan werken. Het bijzondere is dat 2 van hen ook nog hun hart hebben verloren aan een Garmers. Twee broers getrouwd met 2 zusters waardoor het RK ruim 30 jaar 2 onderwijzers in dienst had met als achternaam Garmers-Leitoe.

Mijn ouders hebben samen 3 kinderen gekregen. Ik ben nummer 2 en hun enige dochter. Op vierjarige leeftijd werd de basis voor mijn verdere schoolopleiding gelegd op de Theresita kleuterschool, door o.a. juffrouw Maria, juffrouw Ruth en juffrouw Beatrix. Op de lagere school, Brigidaschool, kijk ik terug met veel plezier. Iedere leerkracht heeft een stempel gedrukt op mijn ontwikkeling. Juffrouw Tinny Landwier was de parel op het gebied van pedagogisch en respectvol corrigeren, maar tegelijkertijd ook master in de creatieve didactiek. Ik ken alle tafels nog, die hebben we zingend geleerd. Juffrouw Ritvelt was zeer streng, maar kon als de beste uitleggen. Als je de breuken niet kent, dan heb je haar geen pompelmoes zien delen in de klas. En zo kan ik van juffrouw Daal, meneer Marchena en yufrouw Ranis ook veel moois vertellen.

Op het MIL heb ik een fantastische periode gehad dankzij vrienden, het docententeam en natuurlijk Eddy, Chata en Dayline. Vervolgens heb ik in Nederland mijn diploma Interdisciplinaire Onderwijskunde gehaald aan de Universiteit van Nijmegen.
Inmiddels ben ik getrouwd met Rudsel van Lamoen en moeder van 4 zonen. Thuis wordt er nog steeds over het onderwijs gesproken. Kan het anders?

Mevr. R. Pierre

HR Directeur

Het onderwijs boeide mij vanaf jongs af aan. Toen ik amper 2 ½ jaar oud was had ik mijn eerste serieuze gesprek gevoerd met mijn ouders. Het onderwerp was mijn toekomst; ik vond dat ik klaar was om naar school te gaan. Geschrokken keken mijn ouders mij aan en gaven mij een reality check door mij te vertellen dat ik een peuter was en dat ik nog niet toegelaten kon worden tot de kleuterschool.  Ik gaf het niet op en ik bleef hen erop wijzen dat ik echt klaar was voor die o zo belangrijke stap. Na wat aandringen ging ik 3 maanden later naar een peuterschool om vervolgens snel uitgekeken te zijn en naar “een echte school” te willen gaan. Opnieuw dachten mijn ouders wat moeten we met Royla? Gelukkig kon mijn moeder nog net een privé kleuterschool vinden die mij enthousiast genoeg vonden om mij als leerling welkom te heten.  Na het afronden van de kleuterschool kon ik doorstromen naar het St. Franciscus College waar ik 6 jaartjes met veel plezier heb kunnen genieten van het onderwijs. Als leerling was ik altijd erg leergierig, pienter, een doorzetter en een voorbeeldige leerling.

Voor mijn ouders was het hierdoor ook vanzelfsprekend dat ik na de basisschool door kon stromen naar een HAVO/VWO-school. Een fantastische periode volgde op het Radulphus College waar ik klaargestoomd werd om te gaan studeren. Na mijn HAVO-diploma behaald te hebben, ging ik bij de UNA de opleiding Bedrijfskunde studeren. Vijf jaar later was ik als best geslaagde van de studie Bedrijfskunde geslaagd. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde begon het vak Human Resources steeds meer en meer aan mij te knagen. Ik vond de interactie tussen mensen, het samen iets voor elkaar kunnen krijgen fascinerend.  Gezien ik nog verder wilde studeren was heel snel de keuze gemaakt op Human Resources Management.

Meteen na het behalen van mijn Bachelors degree in General Management vertrok ik richting Groningen om aan de Rijskuniversiteit Groningen mijn vervolgopleiding Human Resources Management te volgen. Een wereld ging voor mij open. Niet alleen de studie HRM sprak me aan maar ik kreeg ook nog de gelegenheid om studenten uit alle hoeken van de wereld te leren kennen. Na het behalen van mijn Masters degree in Human Resources Management ging ik een maand later aan de slag als financieel consulent bij de Nederlandse overheid om een jaar later benoemd te worden tot teamleider van de afdeling HR.

Als young professional van amper 27 jaar, als vrouw zijnde en allochtoon wist ik op de een of ander manier benoemd te worden tot teamleider HR.

Het was niet makkelijk, ik werd de diepte in gegooid. Als ik terugblik dan concludeer ik dat dit de beste manier was om snel te leren, mijn plekje te veroveren en iedereen te bewijzen dat ik het kan.

7 jaartjes later bij de Nederlandse overheid gewerkt te hebben, begon het bij mij te kriebelen..ik wilde terug naar Curaçao.  Het onderwijs kreeg in tussen steeds meer mijn aandacht en ik dacht waarom niet? De VPCO haalde mij binnen als HR-manager. Daar heb ik van dichtbij van het onderwijs mogen proeven. Vijf jaar later was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Een ding was zeker ik was nog niet klaar met het onderwijs, ik wilde per se mijn bijdrage kunnen blijven leveren aan het onderwijs. Gelukkig kon ik bij het RKCS aan de slag als Beleidsmedewerker HR en nu als HR Directeur.

Ik wil mij heel graag blijven inzetten voor het R.K.- onderwijs. Het onderwijs is een prachtig vak en ik hoop nog lang een bijdrage te mogen blijven leveren aan deze sector.

Stichting R.K. Centraal Schoolbestuur - © 2020