Portfolio

Home Omhoog

 

  MW. A. Dicke

 

 

cav hoofd1.jpg (137484 bytes) cav hoofd 2.jpg (127174 bytes) hoofd cav 17.jpg (184416 bytes) hoofd cav 18.jpg (319699 bytes) cav hoofd 3.jpg (191910 bytes)

 

Gezien de vernieuwingen in het onderwijs en rondom ons, heeft het portfolio zijn intrede gedaan en neemt een steeds belangrijkere plaats in.

Om onze leerlingen te wennen aan het belang van een portfolio met daarin zijn/haar belangrijke doelen die gehaald willen worden of wat al bereikt is, stimuleren we de leerlingen om een map aan te leggen met daarin behaalde doelen.
Het is dus de bedoeling dat door het portfolio de leerlingen meer inzicht krijgen in hun eigen talenten en kwaliteiten.Bovendien zie je ook welke ontwikkelingen er nog ontbreken zodat je daar wat aan kan doen. Na een poosje gewerkt te hebben aan het vullen van het portfolio kunnen de leerlingen een goed gevoel krijgen over zichzelf.

Alle leerlingen zullen dit schooljaar een map aanleggen waarin zij hun diploma’s, certificaten andere belangrijke vorderingen/belevenissen kunnen verzamelen.

Tevens zal er gewerkt worden aan hun curriculum vitae.

Met 2 derde klassen, 1 AC klas en 1 VE klas, zal er ook een start gemaakt worden met het maken van leerlijnen voor de vaardigheden. Er wordt een beginsituatie aangetekend en een termijn afgesproken waarin aan bepaalde vaardigheden gewerkt zal worden en dan de vooruitgang weer aangegeven.

Deze hele ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen maar we streven ernaar dat dit nieuwe schooljaar we wederom een stap verder komen.