Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt gevormd door de algemene directeur, mevrouw drs. L. van Lamoen-Garmers, de financiële directeur, de heer B. Martina en de HR directeur Drs. mevrouw R.Pierre.

Mevr. L. van Lamoen-Garmers

Algemeen directeur

Onderwijs was vroeger dagelijkse kost bij ons thuis. Ieder gesprek tussen mijn moeder en haar zusters begon en eindigde over het reilen en zeilen op school. Dat krijg je als 3 zusters voor hetzelfde beroep kiezen en voor hetzelfde schoolbestuur gaan werken. Het bijzondere is dat 2 van hen ook nog hun hart hebben verloren aan een Garmers. Twee broers getrouwd met 2 zusters waardoor het RK ruim 30 jaar 2 onderwijzers in dienst had met als achternaam Garmers-Leitoe.

Mijn ouders hebben samen 3 kinderen gekregen. Ik ben nummer 2 en hun enige dochter. Op vierjarige leeftijd werd de basis voor mijn verdere schoolopleiding gelegd op de Theresita kleuterschool, door o.a. juffrouw Maria, juffrouw Ruth en juffrouw Beatrix. Op de lagere school, Brigidaschool, kijk ik terug met veel plezier. Iedere leerkracht heeft een stempel gedrukt op mijn ontwikkeling. Juffrouw Tinny Landwier was de parel op het gebied van pedagogisch en respectvol corrigeren, maar tegelijkertijd ook master in de creatieve didactiek. Ik ken alle tafels nog, die hebben we zingend geleerd. Juffrouw Ritvelt was zeer streng, maar kon als de beste uitleggen. Als je de breuken niet kent, dan heb je haar geen pompelmoes zien delen in de klas. En zo kan ik van juffrouw Daal, meneer Marchena en yufrouw Ranis ook veel moois vertellen.

Op het MIL heb ik een fantastische periode gehad dankzij vrienden, het docententeam en natuurlijk Eddy, Chata en Dayline. Vervolgens heb ik in Nederland mijn diploma Interdisciplinaire Onderwijskunde gehaald aan de Universiteit van Nijmegen.
Inmiddels ben ik getrouwd met Rudsel van Lamoen en moeder van 4 zonen. Thuis wordt er nog steeds over het onderwijs gesproken. Kan het anders?

Stichting R.K. Centraal Schoolbestuur - © 2020